Urmatoarele reguli se vor aplica pentru “Maraton Muntii Macin”. Fiecare concurent accepta aceste reguli de participare si confirma ca le-a citit si inteles prin inregistrarea online sau la fata locului.
Competitia sportiva intitulata "Maraton Muntii Macin" este organizata de catre Asociatia “Alearga Zambeste Traieste”.
"Maraton Muntii Macin" este o cursa gen circuit de alergare montana, individuala , pe suprafata muntilor Macin, cu startul si finish-ul in comuna Greci. Cel mai inalt punct este pe vf. Tutuiatu (465m).
Pot participa persoanele care au implinit 18 ani. Persoanele minore de peste 16 ani pot participa cu acordul in scris al parintilor.
Orice participant ar trebui să aibă un bun simţ al direcţiei în teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă că fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă şi informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranţă la finnish sau in orice punct de control.
Orice participant ar trebui să dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere.
Semimaraton montan 24 km;
Maraton montan 41 km;
Cursa Copiilor
5.1 Traseul curselor "Maraton Muntii Macin" este in totalitate marcat cu benzi indicatoare de catre organizatori si este obligatoriu. Iesirea de pe marcaj ducand automat la descalificare.
5.2 Fiecare competitor are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile arbitrilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.
5.3 Traseul publicat pe siteul www.maratonmacin.ro poate suferi modificări din diferite motive, care includ condiţiile meteo, siguranţa, restricţii de circulaţie, etc.
6.1 Cronometrarea va avea loc la start si la finish.
6.2 Cronometrarea se face la secunda.
6.3 Timpul limita pentru maraton este de 8h si pentru semimaraton de 5h.
Inscrierea se face atat online pe www.maratonmacin.ro, iar aceasta se poate pana pe data de 15 aprilie 2023 cat si la fata locului.
Taxele de participare sunt:
Plata taxei se va face prin Ordin de plata sau Transfer bancar pana la data de 20 aprilie (inclusiv), catre:
Asociatia "Alearga Zambeste Traieste"
CIF: 32833041
Adresa: Sos. Iancului, Nr. 21, Bl. 106A, Sc. A, Ap. 15, Sector 2, Bucuresti
Cont bancar: RO94CECEC001946006697631
CEC BANK Victoria, Bucuresti
Detalii plata: Nume Prenume / Contributie Maraton sau Semimaraton
8.1 Categoriile la care se vor acorda premii si se va realiza clasamentul sunt la maraton si la semimaraton:
Persoanele minore de peste 16 ani vor fi incluse in categoria 18-29 ani.
8.2 Categoriile unde vor fi mai puţin de 5 participanţi vor putea fi combinate cu o alta categorie la alegerea organizatorului.
8.3 Incadrarea in categoria de varsta se face in functie de ziua nasterii, nu de anul nasterii.
Exemplu: daca impliniti 30 de ani pana pe 22 aprilie 2023 (inclusiv) va incadrati la categoria 30-39 ani. Daca impliniti 30 de ani dupa aceasta data, va incadrati la categoria 18-29 ani.
9.1 Vor fi intocmite clasamente si se vor acorda premii primilor trei clasati de la fiecare categorie mentionta la punctul 8.
9.2 Cei care vor ajunge la finish pe traseul complet (maraton sau semimaraton) vor primi medalia de finisher si diploma de participare.
9.3 Cei ce nu vor termina traseul vor primi doar diploma de participare.
In functie de conditiile meteo sau evenimente neprevazute, pot aparea schimbari care vor fi anuntate de catre directorii cursei. Schimbarea vremii sau a conditiilor traseului pot determina deasemenea modificarea de catre organizatori a orei limita de sosire la finish.
11.1 Este obligatoriu ca pe tot parcursul cursei sa se poarte numarul de concurs.
11.2 Lipsa numarului de concurs pe parcursul cursei sau la finish conduce la descalificare. Numarul de concurs va fi primit in momentul validarii inscrierii, cu o zi inainte de competitie, dupa ce participantul a completat si semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de inscriere.
11.3 Numerele de concurs se vor inmana fiecarui concurent in parte si nu sunt transferabile.
11.4 Sunt recomandate: bidon de apa, haina impermeabila, caciula/bentita, bete de trail/trekking, telefon mobil, pantofi de alergare cu talpa profilata deoarece o parte din traseu este pe roca cu suprafete angulare (granit).
Vor exista posturi de control si posturi de revitalizare pe toata lungimea traseelor. Vor exista si posturi mobile sau neanuntate.
13.1 Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri:
13.2 Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv este obligat sa informeze organizatorul imediat la unul din urmatoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care va fi anunţat la sedinta tehnica.
13.3 Neanuntarea retragerii din cursa poate cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont) pe cheltuiala participantului implicat.
13.4 Retragerea poate fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj.
13.5 Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
14.1 Maratonul Muntii Macin foloseste ca traseu de concurs drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice amenajate si neamenajate prin localitati, pajisti, paduri, taieturi, creste.
14.2 Traseul de concurs nu este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale si altii). Acest fapt atrage asupra participantilor, obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participanti la Maratonul Muntii Macin, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.
14.3 Orice competitor trebuie sa dea dovada de fair play si sa permita unui concurent mai rapid sa treaca in fata sa fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta unui competitor aflat in dificultate si care ii solicita aceasta.
14.3 Traseul este neamenajat si neprotejat, de aceea exista un risc de ranire si/sau deces din pericole obisnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte; caderi, alunecari, rani provocate de frig si/sau caldura, hipotermie insolatie, deshidratare, degeraturi, arsuri, caderi de pietre, grindina, avalanse de pietre si/sau pamant, viituri, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, efort fizic etc.
Munţii Măcinului au o deosebită importanţă între munţii ţării, fiind cei mai vechi munţi din România. Lasarea de resturi, ambalaje, echipament, pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator vor atrage dupa sine descalificarea si interdictia de a mai participa la MMM in viitor.
Orice participant poate face o contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziilor oficialilor.
Contestatia scrisa impreuna cu o taxa de 50 lei se vor depune la oficiul de cursa in maxim 15 minute de la afisarea rezultatelor provizorii. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 120 minute.
Taxa va fi inapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin inscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participarii la Maraton Muntii Macin si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, trafic, conditii meteo si de zapada, zona in care se afla, echipament.
Echipa Alearga Zambeste Traieste